PU News

Monday

17 Nov

PU paspoortcontrole: de muzikale staff

4641 Views

Published: 17 Nov 2014

Wie en wat houdt een club als Percussion Unlimited draaiende? In een nieuwe serie op deze website geven we je een kijkje achter de schermen van Percussion Unlimited. Zónder overheidssubsidies, maar met hulp van velen is het al meer dan 15 jaar mogelijk om op een unieke wijze muziek te maken. En zij maken het mogelijk.

Naam:
Mick de Ruiter

mick

Functie:
Tenor-tech en staffcoördinator

Muzikale achtergrond: 
2004 t/m 2007 Jong Beatrix (1 jaar bassdrum, 3 jaar tenor)
2008 t/m 2009 bij Beatrix drum & burgle corps 2 jaar tenor gespeeld
2011 t/m heden tenorline bij Percussion Umlimited
2014 t/m heden tenortech bij Juliana drum & bugle corps
Daarnaast heeft Mick regelmatig in een sambaband gespeeld en schreef hij hier arrangementen voor. In 2009 heeft hij de 3-jarige studie "Uitvoerend Muzikant" afgerond met als hoofdvak drums.

 

Naam:
Maurice Groen

maurice

Functie:
Het music-ensemble valt onder zijn verantwoording.

Muzikale achtergrond:
Sinds 1987 heeft Maurice in verschillende muziekensembles snaredrum gespeeld.
Waaronder tussen 1991 en 1994 bij Blue Wave drum & bugle corps, in 1992 bij Dutch boy drum & bugle corps, en uiteindelijk zowel bij Blue Knights uit Denver Colorado (USA) twee zomers gespeeld in het zomer korps als in het indoor percussionensemble van de organisatie. Naast zijn functie bij Percussion Unlimited is Maurice sinds 1998 in verschillende periodes actief als arrangeur en instructeur bij Juliana drum & bugle corps. Maurice


Naam:
Alexander Giskes

alexander

Functie:
Front Ensemble-tech

Muzikale achtergrond:
Alexander's muzikale roots liggen bij Premier Drumcorps uit Krommenie. Van 2002 tot en met 2007 heeft hij bij diverse Amerikaanse front ensembles gespeeld, waaronder in 2006 en 2007 bij The Cadets drum & bugle Corps uit Allentown, Pennsylvania (VS) - Tienvoudig Drum Corps International World Champion.

Zijn opgedane kennis en ervaring deelt hij nu onder andere door het geven van les, clinics en advies bij diverse muziekorganisaties, waaronder sinds 2006 bij Jubal drum & bugle corps uit Dordrecht - Meervoudig Nederlands en Europees kampioen. Daarbij was hij van 2010-2014 zelf spelend lid bij Jubal en heeft hij voor een aantal shows het pitboek gearrangeerd.

 

Naam:
Pim van den Heuvel


pim

Functie:
Schrijven van technische oefeningen voor drums , muzikale ontwerp/concept show in het Design Team


Muzikale achtergrond:
In 2009 is hij op 14-jarige leeftijd op snare begonnen bij PU. Dat instrument speelt hij nog steeds, alweer voor zijn 6e seizoen. In de loop der jaren heeft hij de kans gekregen om de battery-muziek te schrijven voor PU (2013: On fire) en is hij begonnen met het helpen ontwikkelen van het muzikale ontwerp/concept van shows. In het dagelijks leven volgt hij opleiding compositie- en muziekproductie. Naar eigen zeggen is hij in alles wat met muziek te maken geïnteresseerd."Deze passie is begonnen bij PU!"

Naam:
Bobby van der Hoek

bob

Functie:
Snare-tech

Muzikale achtergrond:
Al 20 jaar is Bobby bij de Juliana korpsen in Middelburg betrokken als spelend lid en staff/captionhead drums. De meeste ervaring heeft hij met snare. Maar daarnaast speelt hij ook Marimba. Bobby heeft bij verschillende groepen lesgegeven waaronder verschillende DCA korpsen in Amerika en Canada. Ook wat hij actief bij WGI en was hij captionhead drums in 2007 DCI Open Class corps Dutch Boy uit Canada.

Naam:
Mark van den Oord

mark

Functie:
Sectieleider snareline, Designteam.

Muzikale ervaring:
Zijn muzikale wieg stond bij de Tambourijnen uit Eindhoven. In 2009 was hij onderdeel van de snareline van Beatrix drums & bugle corps uit Hilversum. Sinds 2011 maakt hij als sectiieleider onderdeel uit van Percussion Unlimited. Afgelopen seizoen speelde hij naast Percussion Unlimited ook in de snareline van Juliana.

Naam: 
Jeffrey Janssens-Ruifrok

jeff

Functie:
Bass-tech

Muziek achtergrond:
3 jaar was Jeffrey drummajor bij JFB in Den Haag, daar was hij later ook 2 jaar hoofdinstructeur. Na twee jaar in de bassline van FB heeft hij de nodige ervaring opgedaan bij Jubal drum & bugle corps in 2012 en 2013.