PU News

Saturday

28 Mar

PU verzilvert harde werken in Eindhoven

4341 Views

Published: 28 Mar 2015

Na een seizoen met ups en downs, van onverwachte wendingen en ongelofelijk hard werken, heeft Percussion Unlimited alle inspanning verzilverd. Met een score van 84,15 wist de indoor percussion groep beslag te leggen op het zilver tijdens CGN Championships in Eindhoven.


Na een goede repetitie op vrijdagavond, begon de dag voor PU ontspannen. Om half twaalf meldden de leden zich om de instrumenten uit te laden en toe te leven naar de prelims. Net als vorig jaar was dit onderdeel in de Fontys Hogeschool naast het indoor sportcentrum in Eindhoven.

Een beetje onwenning, maar absoluut overtuigend werd de eerste uitvoering van Immortal deze zaterdag met verve gebracht. De beste uitvoering van de show tot nu toe. De laatste weken is door de groep en staff keihard gewerkt om Immortal verder tot leven te wekken. Visuals zijn toegevoegd en muzikaal zijn veel verbeteringen doorgevoerd.

Al dat harde werk werd beloond tijdens prelims. Met een score van 83,2 goed voor een tweede plek. Eén hele grote domper op de vreugde was het uitvallen van bassdrummer Marijn van Beek. Halverwege de show moest hij van de vloer stappen met een spierscheuring. De rest van de dag moest hij toekijken hoe PU repeteerde en toeleefde naar de finals.Het finalsoptreden kan betiteld worden als een ware beloning voor de leden en staff. Niet vaak komt het voor dat iedereen van de vloer kom en zegt: dit was niet normaal. Een gevoel dat nog lang is blijven hangen. Zelfs met een zilveren plak kan Percussion Unlimited terugkijken op een mooi seizoen tot nu toe.

Zondag wacht de voltooiing van het seizoen tijdens de IPE championships in Wevelgem, België.