PU News

Wednesday

6 May

Passion4Drums 2015: een feest voor slagwerkers

5231 Views

Published: 06 May 2015

De tweede editie van Passion4Drums is uitgelopen op één groot slagwerkfeest. Meer dan 60 muzikanten reisden naar Sliedrecht af om deel te nemen aan de gratis workshop van Percussion Unlimited en Majestic.

 


Ze kwamen uit onder meer Franeker, Haarlem, België, Middelburg en Renkum. De tientallen liefhebbers van rudimental drumming legden behoorlijk wat kilometers af om aanwezig te kunnen zijn bij Passion4Drums.


Onder leiding van vijf ervaren instructeurs en leden van Percussion Unlimited gingen de diverse secties aan de slag. Er werd stil gestaan bij diverse basistechnieken, houding, dynamiek en andere belangrijke onderdelen van rudimental drumming.


Aan het einde van de middag verzamelden de slagwerkers in de grote zaal van het clubhuis van Wilhelmus Muziekkorpsen. Daar werden de ingestudeerde oefeningen voor het eerst samengespeeld.Percussion Unlimited wil alle deelnemers nogmaals hartelijk danken voor hun inzet en aanwezigheid. Het Passion4Drums-team hoopt dat alle informatie gebruikt kan worden om het spelplezier en de kwaliteit van spelen bij de eigen verenigingen te verhogen.


Een dank gaat ook uit naar Majestic percussion, Tims Toms drums en Wilhelmus Muziekkorpsen. Voor het gebruik van hun clubgebouw en het beschikbaar stellen van instrumenten is PU het showkorps erg dankbaar.

Tot een volgende Passion4Drums! Meer foto's vind je op onze facebookpagina .