PU News

Sunday

1 Jan

De eerste duik in het diepe is goed bevallen

4861 Views

Published: 01 Jan 2017

De eerste performance van onze 2017 productie Spark is goed opgevangen!


pit

28 januari was een speciale dag voor PU. We begonnen de dag in Utrecht met een repetitie waarin we nog vele puntjes op de 'i' konden zetten. Eerst de pit en battery afzonderlijk, waarbij de pit de nodige creativiteit aan de dag moest leggen om zich in een vrij krappe alternatieve repetitieruimte te wurmen. Maar, dat lukte terwijl de battery met de staff werkte aan het verder aanscherpen van de show.

field

Om 16:30 uur ging het richting Amersfoort, waar de Muziekorganisatie Noord Holland en Utrecht (MNHU) in sporthal  De Bron een slagwerkdag had georganiseerd waarin verschillende typen slagwerkgroepen bij elkaar werden gebracht. Interactieve repetities en lezingen maakten het geheel compleet, maar wij kwamen natuurlijk voor de presentatie van ons programma.

Bijzonder aan dit evenement was dat ons programma direct zou worden beoordeeld door de juryleden die ook bij CGN Indoor Percussion zullen jureren. Na een korte warm-up in het veld, mochten we even na 20:30 uur los. Een prima eerste run was het resultaat.  Het debuut van onze show Into the Deep.

warmup

Direct daarop gingen we met het juryteam aan de slag en het was daarbij goed om te horen dat het programma veel waardering oogstte. “Omdat jullie al zo ver zijn krijgen jullie vooral commentaar op details”. Dat was toch eigenlijk een mooi compliment!

Nadat we diverse stukken van de show hadden doorgenomen, en zaken als focus, richting, expressie en ‘arrival’ van tips en commentaren waren voorzien, mochten we nog één keer de hele show tonen.

Into the Deep

Al met al kijken we met een tevreden gevoel terug op deze première en keren we met nuttige lessen in de tas huiswaarts. Benieuwd naar hoe Into the Deep echt voelt? Op 11 februari mogen we in Wijchen aan de slag op de eerste contest van het jaar.

Check onze agenda voor alle details.