PU News

Sunday

26 Feb

PU gaat diep, is scary good en pakt titel

5789 Views

Published: 26 Feb 2017

Zaterdag 25 februari was een dag waarnaar we als unit al lange tijd uitkeken. Het WGI event in Almere waar onze show respectievelijk in een ‘prelims’ voorronde en uiteindelijk in een ‘finals’ door Amerikaanse juryleden zou worden beoordeeld. 

 

Op de vrijdagavond voorafgaand hadden we ons al voorbereid en helaas begon het met pech omdat één van onze snare-spelers zijn knie had verdraaid en daarom niet kon meedoen. Dat vroeg wat aanpassingen in de show die we de vrijdagavond gelukkig nog in de vingers en voeten konden krijgen.

wgi

Al om 08.00 uur moest de club zich met slaperige oogjes melden in Almere waar we snel met de opbouw, stretching en warming up begonnen. De sfeer zat er uitstekend in bij de groep en om 09.50 uur was het zover: Showtime!

wgi

Wat liep het allemaal lekker! Vlot de vloer op die weer met de onmisbare hulp van de vloerploeg van de Pride was gelegd. De eerste tonen van de sampel en gaan! Met een tevreden gevoel vlot weer de vloer af en tot onze grote vreugde werd onze show beoordeeld met 76,7 punten, de hoogste score en dus een mooie 1e plek.

recap

Omdat we ’s middags een ‘elite event’ zouden hebben waarin we met de juryleden aan het werk zouden gaan, werden snel de jurytapes beluisterd. Op enig moment in die tapes kwam van één van de juryleden een prachtige opmerking. Wat hij zag was ‘scary good’! Dat gaf een hoop energie en het beloofde wat voor de middag en avond.

Nadat we met z’n allen een gezamenlijke lunch hebben gehad in Almere was het weer even buiten repeteren geblazen. Al snel was 16.45 uur en gingen we aan het werk met de juryleden. We hebben heel veel nuttige tips van die mannen mogen meenemen op muzikaal, maar vooral ook visueel gebied.

elite

Een aantal veranderingen werd direct ingevoerd om ’s avonds in de finals te kunnen toepassen. Met de  wijze lessen van de jury in hoofd en handen ging de unit om 19.40 uurde warming up in; we voelden de spanning, gaan we die 1e plek vasthouden?

wgi

20.15 uur Showtime, en dit keer voor een goed gevulde tribune. Hoe mooi is het als je jezelf beloont voor alle repetitietijd die je hebt gedaan, alle lessen die je hebt meegekregen, door je beste show van dit seizoen neer te zetten.

wgi

Knallend van de energie ging een uitgelaten groep leden, staff en support weer van het veld af. Het goede gevoel dat we over déze show hadden werd ook uitgedrukt in het resultaat van de jury, 78,25 punten, een mooie vooruitgang en natuurlijk de 1e prijs! De volledige score vind je hier .

staff

Percussion Unlimited gaat verder schaven aan de show om op finals in Eindhoven een nóg betere prestatie neer te zetten. We zien je graag op één van de repetitiedagen (5 en 19 maart in Empel) of in Eindhoven op zaterdag 25 maart.