PU News

Tuesday

17 Oct

PU trapt seizoen nieuwe stijl goed af

6572 Views

Published: 17 Oct 2017

We hebben er even op moeten wachten, maar 14 oktober was het dan toch zover: Auditie Camp Percussion Unlimited! In onze ‘bunkerlocatie’  van CSG Gorinchem verzamelt zich op de zaterdagochtend een enthousiaste groep mensen om met ons te musiceren en een spot te veroveren in de lijnen die uiteindelijk in maart 2018 de finals performance moeten gaan neerzetten.pit

De sfeer zit er direct in, wanneer de vele leden die doorgaan elkaar na een lange zomerperiode weer zien en de nieuwelingen met open armen ontvangen. Na de opening en de introductie door de staff, gaan de verschillende secties snel aan het werk met de auditiemuziek en daar doen we een mooie ontdekking: volle lijnen met ervaren tot zéér ervaren muzikanten.

Die ervaring is dan ook te zien en te horen. Het niveau waarmee we het vorige seizoen afsloten wordt op sommige momenten al aardig benaderd en dat terwijl er toch genoeg nieuwelingen in de lijnen staan.

tenor

Waar in de ochtend warm-ups, oefeningen en cadences de boventoon voeren, gaan we ’s middags al over tot het instuderen van een stuk van de nieuwe show. Na de repetitie in secties speelt de battery voor het eerst gezamenlijk en het moet gezegd; dat stond al behoorlijk!

bass

Later in de middag verzamelt het geheel zich in de grote zaal om een heerlijk ensemble te doen. Prachtig om daar een volle club te zien staan en nog mooier te horen hoe dat al klinkt!

snares

De dag werd afgesloten met de inmiddels traditionele barbecue waarna ’s avonds de presentatie van het nieuwe showthema, de showmuziek en het uniform volgden. Daarover kunnen we helaas nog niets verklappen.

De zondag begon even traditioneel met het PU – Ontbijt waar we vele kleine oogjes zagen. Want, het was gezellig en laat in de bar de avond tevoren voordat iedereen de slaapgelegenheid opzocht. Het mocht de pret en de kwaliteit niet drukken want de club ging direct vol gas door met een vergelijkbaar programma als op de zaterdag.

pit

Ook deze dag werd afgesloten met een ensemble en we mogen wel zeggen dat het uitermate veelbelovend klonk! Het enige dat aan ons geluk nog ontbreekt is één extra toetsenist en vibrafone-speler. Ben jij degene die één van deze spots kan invullen dan is het nu nog je kans! Mail ons via info@percussionunlimited.org en check onze agenda voor alle repetitiedata!

Percussion Unlimited is het nieuwe seizoen goed gestart. We laten snel meer van ons horen!