PU News

Saturday

24 Mar

Percussion Unlimited prolongeert CGN kampioenschap

7606 Views

Published: 24 Mar 2018

In een uitverkocht Indoor Sportcentrum in Eindhoven is Percussion Unlimited ver boven zichzelf uitgestegen. Een energieke uitvoering van de showproductie 'Waiting...' kreeg van de jury 90.15 punten. Daarmee bleef de unit concurrent European X (87.3) met bijna 3 punten voor. Het was een dag met een dikke gouden rand.

 

stretch

De finalsdag in Eindhoven begon ontspannen voor de unit. Een voorzichtig lente zonnetje zorgde er voor dat de leden buiten konden stretchen en alvast de polsen konden warmslaan. Geconcentreerd werkte PU toe naar het eerste optreden van de dag: prelims!

warmup

Het prelimsoptreden kan worden omschreven als: stabiel maar wel een beetje schoorvoetend.  Ondanks dat Percussion Unlimited een goede warmup acher de rug had, moesten de leden wat langer wachten dan gebruikelijk voordat ze ook echt de vloer op mochten. Dat had een zichtbaar effect op de show.

score

Toch wist PU een zeer hoge score neer te zetten. Met 87,3 punten werd de middaguitvoering van 'Waiting...' als hoogste gewaardeerd. Nooit eerder scoorde PU tijdens prelims zo hoog. Naast Percussion Unlimited deden 4 andere indoor percussion unit mee in de hoogste klasse, waaronder twee uit Nederland één uit Frankrijk en één uit Zweden.

buiten

De middag en avond die volgde stonden in het teken van repeteren en samen genieten van het moment. Een seizoen keihard werken aan een showproductie als 'Waiting...' komt dan allemaal samen op de laatste dag van het seizoen. Tijdens de repetities overdag en de warming-up voor de finale spatte de energie van de groep af. 

warmup

Die energie nam Percussion Unlimited mee naar de wedstrijdvloer, waar een ongekend solide show op de mat werd gelegd. Uiteindelijk dus meer dan goed voor de prolongatie van de titel van vorig jaar, waarmee PU zich opnieuw kroonde tot CGN Open Class Champion.

Waiting

Leden, staff en bestuur danken en feliciteren de collega units met hun behaalde resultaten. Het was weer een mooi indoor percussion jaar. Eén waar Percussion Unlimited in 2019 graag een vervolg aan wil geven.

Meer foto's, maar ook videos van de dag zijn terug te zien op onze Facebookpagina .