PU News

Tuesday

26 Feb

CGN Almere - Een dag met knetterend veel energie!

2972 Views

Published: 26 Feb 2019

Waar we in Wijchen een mooie openingsscore behaalden (eerste plaats met 73,3 punten) was het deelnemersveld nog beperkt met 8 slagwerkgroepen (waarvan 3 in de Marching Open Class).

 

Vandaag is het veld gegroeid naar 11 slagwerkgroepen (waarvan 6 in de Open Class)! Ook zijn er groepen uit Duitsland en België bij. Kortom: een mooi internationaal gezelschap en flinke concurrentie. 


Aangekomen in Almere doet de routine zich snel gelden. Aanmelden, kaartjes en bandjes uitdelen, stempels halen, uitladen, opbouwen en omkleden. Het gaat met rust en voortvarendheid. De hal is deze keer anders en ruimer ingedeeld en PU heeft een mooi plekje in het midden. Al snel starten we met de warm-up voor ons Prelims-optreden en de positieve energie werd binnen de groep goed voelbaar! Voor we er erg in hebben staan we klaar bij de startlijn. Helaas krijgen we te maken met een verbindingsprobleem tussen tablet en onze installatie en het kost tijd die verbinding te herstellen, hetgeen ons 1,5 strafpunt blijkt op te leveren. Gelukkig staat het onze performance niet in de weg want er wordt, zo blijkt toch maar, een strakke Prelims-show neergezet! Met een bruto score van 76,7 en dus een netto score van 75,2 scoort PU de 1e plek! Dat geeft vertrouwen voor Finals in de avond.

 

Traditioneel wordt de middag besteed aan een repetitie in de buitenlucht waarin we zo veel mogelijk de commentaren van de juryleden proberen te verwerken. In tegenstelling tot vorig jaar, toen het bijzonder koud was, kon deze middag in een heerlijk zonnetje alles worden doorgenomen. Mede daardoor werd het een repetitie die heel veel energie en enthousiasme opleverde; we waren klaar voor de avond!

Bijna even traditioneel werd deze middag afgesloten met een gezamenlijk diner in een Italiaans restaurant in Almere. Terug in de sporthal werd de focus snel weer gepakt voor de Finals performance. Een prima warm-up volgde en de unit ging vol energie de vloer op voor het laatste optreden van de dag.

Helaas, ondanks een fix van het probleem uit de ochtend, kregen we te maken met een haperende verbinding met de tablet. Met een halve fix kon de show na vertraging gelukkig tóch nog worden gestart; wel zorgde dit voor onzekerheid binnen de groep en dat resulteerde in een performance met minder energie. Met 3.1 strafpunten werd het toch spannend hoe de eindscore zou uitpakken. Dat bleek gelukkig goed; een eindscore van 78,85 betekende meer dan 2 punten stijging ten opzichte van de ochtend! Door de strafpunten werd het een score van 75,75 met behoud van de 1 e plaats! We gaan de verbeterpunten meenemen in de komende repetities om op Finals in Eindhoven onze beste performance van het jaar neer te zetten!