PU News

Monday

17 Feb

De eerste klapů

5245 Views

Published: 17 Feb 2020

We schrijven zaterdag 8 februari 2020…. Het is zover… Showday! Vandaag wordt het onze 1e keer dat we onze nieuwe show op een contest voor publiek én jury mogen brengen. 

Eerst nog vroeg met z’n allen naar Empel voor een allerlaatste repetitie. Ook vandaag nog brengen de staff en design een aantal verbeteringen aan in de show die we vanmiddag meteen op de wedstrijdvloer mogen laten zien. Kort dag? Welnee, de normaalste zaak! Maar het moet wel in een wat kortere tijd omdat we, anders dan voorgaande jaren, eerder op het veld moeten verschijnen in Wijchen.

Dus is het snel inpakken geblazen en dan op naar Sporthal Arcus in Wijchen. Gelukkig werkte het weer een beetje mee want de verwachte regen bleef uit, bereiken we op tijd de zaal en wordt de grote hoeveelheid spullen naar de materiaalzaal gerold. En die blijkt letterlijk tjokvol te zitten. 14 deelnemende winds en percussion units zorgen voor héél veel materieel maar gelukkig is ons plekje vlak naast de ingang net groot genoeg.

mijn afbeelding

Het is passen en meten als units aan het opbouwen zijn, warming-up gaan doen, naar het contest veld gaan en er weer vandaan komen maar het is mooi om te zien dat we onze focus houden. De instrumenten worden klaar gezet, getuned door de staff en dan is het zover dat ook wij mogen opwarmen.

Dan mogen we… showtime met THE GAME! Met volle energie knallen we er in en we zetten een zeer stabiele show neer die op meerdere momenten applaus mag ontvangen van het publiek. Natuurlijk, zeker bij zo’n eerste keer zie en merk je dingen die je weer wilt veranderen en verbeteren maar toch, wát een energie in de club en wat een heerlijke performance die ook een mooie reactie van het publiek kreeg. We mogen er heel tevreden mee zijn! De kers op de taart was een mooie score van 73 punten (1,7 penalty) én een 1e plaats. Hiermee eindigen we voor LXIIndoor Percussion uit Duitsland (66,15) en Unik Star uit Frankrijk (60,95).

mijn afbeelding

Met onze eigen bevindingen en de commentaren van de juryleden gaan we weer keihard aan het werk om onze show te verbeteren zodat we op 29 februari in Almere weer ons beste beentje kunnen voorzetten. Wil je een keer een repetitie bijwonen? Dat kan altijd en zonder overleg ben je van harte welkom!

mijn afbeelding