PU News

Tuesday

1 Apr

CGN championships 2008

3999 Views

Published: 01 Apr 2008

Afgelopen weekend was het zover, de contest waar zo hard naartoe gewerkt was, de CGN championships 2008. Percussion Unlimited was erbij en scoorde goed.

Zaterdag 29 maart was de contest maar de leden van Percussion Unlimited verzamelden al op vrijdagavond in de hal in Veldhoven voor wat extra repetitietijd. Ondanks wat file-leed, was uiteindelijk iedereen aanwezig. Met wat laatste detailwerkjes en uiteindelijk een aantal run-throughs werd de vrijdag avond afgesloten en iedereen vertrok naar zijn of haar besproken slaap plek.

De volgende dag was het dan zover, vandaag moest het gebeuren, al het harde werk van de laatste maanden zouden zich vandaag gaan vertalen in 1 en hopelijk 2 fantastische optredens. Om tien uur werd er verzameld in het Percussion House en onder het genot van een kop koffie of thee, werden de instrumenten klaargezet en iedereen kleedde zich om. Ondanks de dagen ervoor was het zonnig deze morgen en kon de warm-up buiten plaats vinden. Hier werd begonnen met enkele warm-up exercises, wat stretches en vervolgens werden wat muzikale aspecten van de show doorgenomen.

Vervolgens was het op naar de hal waar iedereen zich op zijn eigen manier ging voorbereiden op wat komen zou. Percussion Unlimited mocht in de Prelims als derde het veld op. De spanning was voelbaar maar iedereen had er zin in. We stonden klaar, alles was gereed, The Pride vloerploeg wederom bedankt, we mochten beginnen. De eerste noten werden gespeeld en iedereen kwam los. De show liep goed, er werd contact gemaakt met het publiek en de jury en het publiek reageerde daar enthousiast op.
Naderhand was iedereen tevreden op wat kleine puntjes na, en begon het wachten op de uitslag en of we doorgingen naar de finale-ronde die avond. Tijdens het opruimen werden al snel de punten bekend. Met 83,9 punten en maar 2-tienden verschil met de nummer 1, Vintage Percussion (UK), hadden we de avond-ronde bereikt.

Aangezien we nog een aantal uurtjes hadden voor de finales gingen we terug naar de hal in Veldhoven om nog wat routine in het geheel te brengen. Dit was een open repetitie dus onder toeziend oog van vrienden en familie werden nog enkele stukken van de show beetgepakt. Er was ook nog tijd om een paar volledige runs te doen. Je merkte dat er steeds meer vertrouwen kwam in het geheel en we waren tevreden met de vooruitgang die we hadden gemaakt en natuurlijk de tweede plaats die in de prelims was behaald.

In de hal naast ons was ondertussen Vintage Percussion (UK) bezig met het schaven aan hun productie. Wij hebben daar nog even naar kunnen kijken en ze lekker gemaakt met het avond-eten wat onze keuken-staff zo heerlijk had bereidt. We werden getrakteerd op macaroni en rijst. Dat was zeker genieten na zo’n drukke middag.

Na het eten weer terug naar Eindhoven voor de avondronde. Eenmaal daar voor de zoveelste keer die dag de spullen maar weer uitgeladen en omkleden in onze performance-outfit. Het was nog steeds lekker weer buiten dus instrumenten mee voor een warming-up. Net als vanmorgen wat basis oefeningen, enkele stretch excercises en wat muzikale aspecten van de show doorgenomen. De tijd om ons voor de tweede keer die dag te presenteren was aangebroken en we gingen naar binnen om ons op te maken voor de tweede uitvoering van ‘Elements’ die dag. Achter de coulissen was iedereen weer met zijn eigen ritueel bezig en toen was het showtime. Met de gebruikelijke woorden werden we onthaald en vervolgens mochten we starten. De repetitie die middag had zeker geholpen, de show werd met zoveel energie gebracht als nooit tevoren. Iedereen genoot van het optreden en haalde er alles uit om de beste prestatie ooit neer te zetten. Het publiek was enthousiast en beloonde ons met een daverend applaus nadat we de laatste noten hadden gespeeld. Terwijl we het veld af liepen was de energie nog voelbaar, menigeen stond nog na te trillen en na te genieten van de performance. We waren het erover eens: PU’s best show ever!

Toen was het wachten op de uitslag maar ondertussen spullen opruimen, wat eten, drinken en familie en vrienden opzoeken. Al snel was het tijd om achter de schermen te verzamelen voor de Olympic Retreat en wat duurt het wachten dan toch lang maar uiteindelijk begon het welbekende deuntje weer te spelen en kwamen alle, nog aanwezige, groepen van die dag het veld op. Het publiek beloonde iedereen met een daverend applaus. Eerst nog wat bedankjes, wat colorguard groepen en toen was de Marching Open Class aan de beurt. Het was een spannende uitslag, ook omdat we in de prelims maar net, met 0,2 punten, tweede waren geworden. Steeds meer units werden beloond voor hun inzet maar uiteindelijk bleven Vintage Percussion en Percussion Unlimited over. De mastercaller maakte het nog spannend door eerst de scores te geven: 85,1 tov 87,5. “In tweede plaats tijdens de Marching Open Class Championships van 2008 is geworden: Percussion Unlimited.” We zijn tweede geworden met 85,1 punten, onze hoogste score ooit, Vintage Percussion ging er met de kampioenstitel en de vlag vandoor met 87,5 punten.

Na de Olympic Retreat werden de leden van Vintage gefeliciteerd met hun overwinning en zij feliciteerden ons op hun beurt met onze tweede plaats. Nog wat groepsfoto’s voor het doek en toen was het seizoen voor CGN afgelopen. Naderhand is er nog wat gedronken en wat nagepraat en we waren het er over eens: PU’s best show ever and next year we will be back, bigger and stronger than ever before!!

Voor ons is het nog niet afgelopen want volgende week zal Percussion Unlimited aantreden in Engeland voor de allereerste editie van de Indoor Percussion Championships tijdens de WGUK finals in Brentwood, Essex (UK).