Over PU

Indoor Percussion

Percussion Unlimited is een indoor percussion groep. De unit bestaat uit de ‘Battery’ (marching percussion) en het Front Ensemble (‘Pit’). Indoor Percussion combineert muzikale performance met marching en theater, waardoor er ook wel gesproken wordt over ‘Percussion Theater’. Concreet uit de stijl van Percussion Unlimited zich bijvoorbeeld in de manier van repeteren, het gebruik van warming ups, een visuele presentatie van de slagwerk muziek en de keuze van het instrumentarium.

De Battery speelt op “High-Tension” snares, tenors, bassdrums en cymbals. Deze instrumenten zijn karakteristiek voor WGI Indoor Percussion units en Drum & Bugle Corps in de Verenigde Staten. Het instrumentarium van het Front Ensemble bestaat uit twee marimba's, twee vibrafoons en een xylofoon. Eventueel aangevuld met pit slagwerk en meerdere keyboards.

Academy
Percussion Unlimited wil naast een actieve deelnemer aan wedstrijden ook een kennisdeler zijn. Daarom zijn instructeurs beschikbaar voor workshops om het niveau van je eigen vereniging een zetje te geven.

De instructeurs en designers van de unit hebben allemaal ruime ervaring opgedaan bij topgroepen als Jubal Drum & Bugle Corps, Beatrix' Drum & Bugle Corps en Juliana Drum & Bugle Corps. Daarnaast beschikt het instructieteam over internationale slagwerkervaring.
Percussion Unlimited gebruikt bij het ontwikkelen van hun eigen shows adviseurs uit de Verenigde Staten.

Heb je vragen over indoor percussion,  wil je informatie over een bepaald onderdeel van indoor percussion of wil je een keer les krijgen van onze instructeurs? Neem gerust contact met ons op!

.


Vanaf oktober t/m maart
Percussion Unlimited repeteert vanaf oktober t/m maart, op zaterdag of op zondag. Daarmee wil de unit een alternatief zijn voor amateur-musici die op hoog niveau willen acteren, maar slechts beperkte tijd hebben of het spelen bij een andere vereniging willen combineren.

Leden van PU komen uit verschillende delen van Nederland. De laatste jaren weten muzikanten uit Duitsland en België de weg naar de groep te vinden. Percussion Unlimited stelt zich ten doel haar leden Indoor Percussion te laten beoefenen op een zo hoog mogelijk niveau.

Onafhankelijk
PU is een zogenaamde ‘Independent Unit’, wat wil zeggen dat we geen onderdeel uitmaken van een groter geheel. We zijn dus niet de slagwerkgroep van een muziekvereniging bijvoorbeeld. Door deze onafhankelijkheid kunnen we volledig onze eigen koers bepalen. Dit maakt ons sterk, flexibel en vernieuwend. De unit repeteert afwisselend in Gorinchem en Den Bosch.

Percussion Unlimited wil dé independent Indoor Percussion Unit van Nederland blijven en meedraaien in de Europese top.

 


Ook interessant: