Over PU

Word Lid!

Indoor percussion zoals het bedoeld is!
Percussion Unlimited is een nieuwe weg ingeslagen. Om ook jou de kans te bieden indoor percussion te beleven, repeteert de unit vanaf heden alleen nog maar van oktober t/m maart. PU kiest volledig voor het Amerikaanse model: als het show- en taptoe seizoen voorbij is, kun je bij ons je vaardigheden bijschaven en nóg beter worden.

Zin gekregen? Hier lees je hoe zo'n seizoen eruit ziet:
Indoor percussion wordt ook wel winter percussion genoemd. Tot 2017 repeteerde Percussion Unlimited echter één keer in de drie weken, van april tot april, het hele jaar door. Soms trad de unit nog op in het voorjaar, of in het najaar. Maar, na veel succesvolle jaren is besloten om de volledige focus te leggen op dat waar we goed in zijn: winter percussion.

Die keuze betekent dat we alleen in de periode dat indoor percussion leeft, er maximaal voor zullen gaan. Op deze manier geven wij muzikanten die ook nog bij een andere vereniging willen blijven spelen, de kans om indoor percussion op het hoogste niveau te kunnen beoefenen.

Percussion Unlimited is in 1998 opgericht door enthousiaste slagwerkers die al jaren speelden bij min of meer traditionele muziekverenigingen en drum & bugle corps. Inmiddels is de unit een vaste waarde in het Europese winter drumline circuit en weet PU op het hoogste niveau prijzen te pakken.

Wil jij een betere slagwerker worden?
Dat kan bij PU. Wij werken vanuit het principe dat elk individu door hard te werken veel kan bereiken. En daar krijg je veel voor terug! Slagwerkervaring is vereist om bij Europa's oudste indoor unit aan te kunnen haken, maar afhankelijk van je vaardigheden kan ons instructieteam je helpen een betere muzikant én performer te worden.

De eerste repetities van Percussion Unlimited starten in oktober, afwisselend in het clubgebouw van showkorps Gorcum in Gorinchem aan de Vijfde Uitgang 3-5, of in de Sporthal aan de Meerwijkweg in Empel (Den Bosch). Wedstrijden en repetities vinden plaats in het weekend. Check onze agenda voor alle data en locaties. 


Interesse om Percussion Unlimited te leren kennen? Kom langs tijdens een repetitie. Dit alles zonder verplichtingen uiteraard. Vragen? Neem gerust contact met ons op!


Ook interessant: